Huisvesten op deze plek: wat zijn de voordelen?

De gemeente Westland is al jaren op zoek naar meer huisvestingsmogelijkheden voor arbeidsmigranten. Nadat voorgestelde locaties de afgelopen jaren zijn afgevallen, is huisvesting op bedrijventerreinen (die van ABC Westland en Royal FloraHolland) een van de weinige opties die op politieke en maatschappelijke steun kunnen rekenen. Wat pleit er in het voordeel van deze locatie?

 

kaart 1

Locatie op veilingterrein

De locatie op het veilingterrein ligt ver weg van woonwijken. Hemelsbreed gemeten is de afstand minimaal 400 meter. Daarmee beantwoordt de keus voor het Horti Hotel Westland aan de belangrijkste voorwaarde die veelal inwoners stellen: huisvesting op voldoende afstand van de woonkernen, maar vooral ook: dichtbij de werkplek.

DJI 0518

Bedrijventerrein Trade Parc Westland Jupiter

Bedrijventerrein Trade Parc Westland Jupiter is centraal gelegen binnen Westland. Het terrein ligt pal aan de Middel Broekweg en de Veilingroute. Huisvesting van arbeidsmigranten op deze locatie gaat daarom niet voor een grote toename aan verkeersbewegingen in de woonkernen zorgen. Via de directe aansluiting met de Burgemeester Elsenweg kunnen de werknemers efficiënt hun bestemmingen binnen Westland bereiken, juist ook met de fiets. Zeker voor arbeidsmigranten die op het bedrijventerrein van Royal FloraHolland werken, is het Horti Hotel Westland zeer aantrekkelijk.

De ligging aan belangrijke en drukke verkeersaders (de Middel Broekweg en de Veilingroute) ontmoedigt bewoners om te gaan zwerven. Situaties waarin eventuele overlast zou kunnen ontstaan worden daarmee voorkomen. Recreatievoorzieningen in het gebouw kunnen er ook toe bijdragen dat bewoners ‘thuis’ blijven. Door de toenemende mogelijkheden van thuisbezorging door grote supermarkten is er ook geen noodzaak voor bewoners om dagelijkse boodschappen te doen en te gaan ‘slenteren’ over het bedrijventerrein.

DJI 0512 1

Optimaal beveiligd

Het gebouw zal goed worden beveiligd. Op de benedenverdieping komt permanent (24/7) bezetting bij de receptie. Via camera’s is ook de buitenkant continu in beeld. Omliggende bedrijven op het terrein van Royal FloraHolland zijn ook voorzien van camerabeveiliging.

shutterstock 1560086762

Download foto's

Onderstaande foto's zijn beschikbaar om te downloaden voor redactioneel gebruik.