Impressie van de toekomstige huisvesting voor arbeidsmigranten 

Als het plan op goedkeuring van de gemeente kan rekenen, ondergaat de binnenkant van het bestaande Horti Business Center aan de Middel Broekweg een complete metamorfose. Van een kantorentoren wordt het een huisvestingslocatie voor arbeidsmigranten, met huisvestingsmogelijkheden voor ruim 300 personen.

Jupiter 450kitchen chique 2020 03 18 19582000000

Locatie

Het Horti Business Center ligt op het terrein van Royal FloraHolland. Via de Middel Broekweg is er een directe ontsluiting met alle Westlandse tuinbouwgebieden. De afstanden naar de dichtstbijzijnde buurtbewoners zijn hemelsbreed minimaal 400 meter.

DJI 0516

Parkeren

Direct naast het gebouw is ruim voldoende parkeergelegenheid voor auto’s, inclusief een overdekte stalling voor fietsen met een aparte stalling voor motoren. Ook aan laadpalen is gedacht.

DSC08579

Aantal wooneenheden

Het gebouw krijgt straks acht woonlagen. Op elke woonlaag zijn woonunits te vinden voor 2 personen. Daarmee kunnen ruim 300 arbeidsmigranten er hun intrek nemen. De woonunits worden compleet gemeubileerd opgeleverd.

Elke woonlaag krijgt de beschikking over een gezamenlijke keuken, voorzien van meerdere kookplekken met eigentijdse apparatuur en voldoende zitjes. Ook is er een gezamenlijke ruimte voor wassen en drogen van kleding. Elke unit heeft een eigen badkamer, voorzien van luxe douche, toilet en badkamermeubel met wasbak.

jupiter 450skp 2020 03 24 13054400000

Receptie en beveiliging

Het gebouw krijgt een receptie die op 24/7-basis wordt bemand. Hierdoor is er dag en nacht zicht op binnenkomende bezoekers en hun gedragingen, binnenin het gebouw en in de directe omgeving. Potentiële bewoners krijgen voorafgaande aan hun intrek in het gebouw de huisregels toegelicht. Er geldt een zero-tolerance-beleid: wie een overtreding tegen de regels begaat, wordt het verdere verblijf ontzegd. Die belangrijkste regel luidt: one strike and you’re out, zonder pardon.

koffie 1

Recreatiemogelijkheden

In de nieuwe plattegrond is rekening gehouden met een algemene ruimte op de begane grond, bedoeld als lobby, zit- en leeshoek en koffiecorner. Ook komt er een grote recreatieruimte met mogelijkheden voor fitness, film kijken, biljarten etc. Buiten is er een terras beschikbaar. Het pand krijgt de beschikking over uitstekende wifi-faciliteiten, ook om werknemers te stimuleren zoveel mogelijk ‘binnen’ te blijven.

shutterstock 1129792553

Wooneenheden t.b.v. arbeidsmigranten

Het Horti Hotel Westland biedt huisvestiging voor ruim 300 personen (inclusief twee beheerders c.q. huismeesters). De wooneenheden zijn verdeeld over verschillende verdiepingen waarbij er 2 personen per wooneenheid kunnen verblijven. De wooneenheden beschikken over een modern en strak design en zijn van alle gemakken voorzien. De badkamer heeft de beschikking tot een luxe douche, toilet en badkamermeubel met wasbak. Iedere etage bevat een gemeenschappelijke keuken die is voorzien van moderne keukenapparatuur en over voldoende zitruimte beschikt.

Het gebouw beschikt daarnaast over ruim voldoende parkeerplaatsen, is voorzien van elektrische oplaadpunten en een grote overdekte fietsenstalling.

jupiter 450skp 2020 03 24 13054400000

De wooneenheid heeft een modern en strak design en is van alle gemakken voorzien. 

Jupiter 450 bedroom chique

De wooneenheid heeft een modern en strak design en is van alle gemakken voorzien. 

jupiter 450badkamer 2020 03 20 15181300000

De badkamer in de wooneenheid is voorzien van een luxe douche, toilet en badkamermeubel met wasbak. 

Jupiter 450kitchen chique 2020 03 18 19582000000

De gemeenschappelijke keuken, ten behoeve van 24 wooneenheden, is voorzien van moderne keukenapparatuur en diverse zitruimte. 

Download foto's

Onderstaande foto's zijn beschikbaar om te downloaden voor redactioneel gebruik.